Co-sleeper Geboortecentrum

Wist je dat we sinds kort co-sleepers hebben binnen ons geboortecentrum?
De co-sleeper (Mobycrib Matris) draagt bij aan de ontwikkeling van een positieve band tussen moeder en kind. Vooral voor de moeder die middels een keizersnede is bevallen.
Door de keizersnede is de moeder de eerste dagen minder mobiel waardoor het kindje dicht naast haar bijdraagt aan de hechting tussen moeder en kind. Deze veilige manier van samen slapen stimuleert de hechting en reguleert de ademhaling en hartslag van het kindje.

TransVenlo heeft vorig jaar middels hun actie TransvenloFit, een mooi bedrag opgehaald voor ons geboortecentrum. Zij kiezen altijd een regionaal doel waarbij het welzijn van het kind centraal staat. Van dit geld hebben we een co-sleeper aangeschaft. VieAmi heeft nog een bijdrage gedaan, zodat er nu twee co-sleepers op de afdeling zijn. Wij zijn blij dat we deze nu binnen ons geboortecentrum in gebruik hebben en dit kunnen aanbieden aan patiënten!

Onderwaterdier van LEGO®

Vanaf 5 juli krijgen kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen een setje LEGO®. Ze kunnen daarmee hun eigen onderwaterdier bouwen, ontworpen door Arne Dielis en Sander van Kreijl, finalisten van LEGO-Masters. Er zijn zeven unieke diertjes in het thema van de kinderafdeling van VieCuri.

Bij elke LEGO® -set worden verschillende oogjes geleverd, zodat kinderen emoties aan hun dieren kunnen geven. Het bouwen met LEGO stimuleert niet alleen de creativiteit, maar biedt ook afleiding.

Zelfs de allerkleinsten worden niet vergeten, zij krijgen hun eigen LEGO® DUPLO®-set. Het project is mogelijk gemaakt door VieAmi. Om ervoor te zorgen dat het project langer kan doorgaan, zijn donateurs nodig. Met een donatie van slechts 5 euro kunt u een diertje schenken aan de kinderen.

Ook bijdragen? Doneer dan hier een of meer pakketjes. Hiermee breng je zeker een lach op het gezicht van kinderen die in het ziekenhuis liggen.