Co-sleeper Geboortecentrum

Wist je dat we sinds kort co-sleepers hebben binnen ons geboortecentrum?
De co-sleeper (Mobycrib Matris) draagt bij aan de ontwikkeling van een positieve band tussen moeder en kind. Vooral voor de moeder die middels een keizersnede is bevallen.
Door de keizersnede is de moeder de eerste dagen minder mobiel waardoor het kindje dicht naast haar bijdraagt aan de hechting tussen moeder en kind. Deze veilige manier van samen slapen stimuleert de hechting en reguleert de ademhaling en hartslag van het kindje.

TransVenlo heeft vorig jaar middels hun actie TransvenloFit, een mooi bedrag opgehaald voor ons geboortecentrum. Zij kiezen altijd een regionaal doel waarbij het welzijn van het kind centraal staat. Van dit geld hebben we een co-sleeper aangeschaft. VieAmi heeft nog een bijdrage gedaan, zodat er nu twee co-sleepers op de afdeling zijn. Wij zijn blij dat we deze nu binnen ons geboortecentrum in gebruik hebben en dit kunnen aanbieden aan patiënten!