Luisterhulpen

Dankzij een donatie van VieAmi heeft De Zorg voor Ouderen Beleidscommissie (ZOBC) een aantal luisterhulpen aan kunnen schaffen. De eerste luisterhulp is overhandigd aan de afdeling Neurologie. Ook de afdelingen Cardiologie, MDL, Interne Geneeskunde, Acute Opname Afdeling, Brain Care Unit, Spoedeisende Hulp en Dialyse hebben een luisterhulp ontvangen.

De luisterhulp is een apparaatje dat werkt als een versterker. De ‘zender’ kan gewoon praten en de ‘ontvanger’ hoort het geluid versterkt via een koptelefoon. De luisterhulp kan ingezet worden bij patiënten die niet goed horen, maar nog geen gehoorapparaat heeft of het gehoorapparaat niet bij de hand heeft.

De luisterhulp kan ervoor zorgen dat er goede communicatie mogelijk is tussen patiënt en zorgverlener op het moment dat de patiënt slechthorend is. Niet goed kunnen horen is niet fijn voor een patiënt. Hierdoor kan hij of zij in gesprek met de zorgverlener belangrijke informatie missen. Ook kan het zorgen voor verwarring en problemen in de oriëntatie. Dit kan zelfs een delier uitlokken.
Wij zijn blij dat de luisterhulpen nu gebruikt kunnen worden binnen VieCuri!